Zal de toekomstige A14 Bionic de Snapdragon 875 Vernietigen!?

Hoewel er nog steeds een aantal mysteries over de iPhone 12 zijn die moeten worden beantwoord, is de chip die het toestel aandrijft vrijwel vastgespijkerd. De Apple A11 dreef de iPhone X aan, de A12 zat in de iPhone Xs en de A13 stond centraal bij de iPhone 11. Er is geen genie voor nodig om te zien dat de aankomende iPhone 12 de A14-chip krijgt.

Het is ook geen grote sprong om te zeggen dat de A14-chip de snelste processor zal zijn die Apple ooit heeft gehad, maar nu hebben we een idee van hoeveel beter. En het ziet er inderdaad veelbelovend uit.

TSMC – de fabrikant van de door Apple ontworpen chips – hield eerder deze week zijn jaarlijkse tech-evenement en maakte van de gelegenheid gebruik om de aantrekkingskracht van zijn nieuwe 5-nanometerproces te delen, dat waarschijnlijk in de A14-processor zal worden toegepast.

Hoewel de betreffende chip om voor de hand liggende redenen niet bij naam wordt genoemd, laat de onderstaande grafiek het verschil zien tussen de 7 nanometer van het bedrijf en de siliconen van 5 nanometer, in termen van prestaties. Kortom, u ziet een prestatieverbetering van 15%, met 30% minder stroomverbruik.

We verwachten hierdoor een efficiënte en snelle chipset voor de volgende generatie’s iPhone. De prestatieverbetering kan in principe hoger ingeschat worden dan 15% i.v.m de naadloos integratie van de Apple hardware en software. Kortom zullen benchmarks dit hopelijk bewijzen!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*