iOS 13.7 Beta uitgebracht voor ontwikkelaars.

Apple heeft vandaag iOS 13.7 uitgebracht voor ontwikkelaars met een belangrijke focus op het uitbreiden van de COVID-19 Exposure Notification API. Volgens Apple stelt deze update gebruikers in staat om zich aan te melden voor COVID-19-blootstellingsmeldingen zonder dat ze een app van je lokale volksgezondheidsautoriteit hoeven te downloaden.

Toen Apple en Google hun samenwerking op de COVID-19 Exposure Notification API aankondigden, hebben de bedrijven twee fasen van de technologie beschreven. De eerste fase, die we uiteindelijk zagen verschijnen met iOS 13.5, vereiste dat gebruikers eerst een app van hun volksgezondheidsinstantie moesten downloaden om zich aan te melden voor blootstellingsmeldingen.

Destijds plaagden Google en Apple ook “fase twee” van de technologie. Dit is wat wordt uitgebracht als onderdeel van iOS 13.7, en het stelt gebruikers in staat zich aan te melden voor COVID-19 Exposure Notifications zonder een app te installeren. Om een ​​positief geval te verifiëren, hebt u echter nog steeds een app van een volksgezondheidsinstantie nodig om een ​​positief COVID-19-geval te bevestigen.

Idealiter zou deze wijziging de beschikbaarheid van de COVID-19 Exposure Notification API kunnen vergroten. Momenteel maken slechts een paar staten in de VS gebruik van het platform, net als verschillende andere landen over de hele wereld. Helaas zegt Apple dat de beschikbaarheid van COVID-19-blootstellingsmeldingen nog steeds afhankelijk zal zijn van ondersteuning van lokale volksgezondheidsautoriteiten, zelfs nu de mogelijkheid om je aan te melden nu rechtstreeks in iOS 13.7 is ingebouwd.

Apple heeft vandaag ook iPadOS 13.7 uitgebracht, dat bugfixes en prestatieverbeteringen voor iPad-gebruikers bevat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*